26 Nisan 2007 Perşembe

Milyonlarca Yillik Canli Kalintilarini Izlemek Icin Son Gunler [30 Haziran]

>

Milyonlarca Yillik Canli Kalintilarini Izlemek Icin Son Gunler


Sisli Belediyesi Bilim Merkezi’nde 30 Haziran tarihine kadar sergilenecek olan Fosiller Sergisi’nde paleontoloji (Fosil Bilimi) alaninda yapilan calismalarin sonucunda elde edilen ve dunyanin dort bir tarafindan getirilen milyonlarca yillik cesitli fosiller bugun yasayan benzerleri ile beraber sergileniyor.



Bir bitki ya da hayvanin eski jeolojik caglardan bu yana yerkabugunda korunmus olan kalintilarina ya da izlerine fosil denir. Yeryuzunun her tarafindan derlenmis olan fosiller, yasamin baslangicindan bu yana yeryuzunde yasamis canlilar hakkinda bilgi veren en onemli kaynaktir.

Hava ile temasi ani bir sekilde kesilen canlilarin iskeletleri, bozulmadan gunumuze kadar ulasir. Fosillerin arastirilmasi, soyu tukenmis hayvanlar ve bitkiler konusunda bilgilenmemizi saglar. Bu bilgiler hangi zaman dilimlerinde hangi canlilarin yasadiklari hakkinda da bizlere bilgi verir.

Yapilan calismalarda elde edilen fosiller bir polen tanesi kucuklugunde ya da dev bir dinozorun kemigi buyuklugunde olabilir. Bir hayvan ya da bitkinin fosillesmesi icin milyonlarca yil devam eden bir surec gerekmektedir. Genellikle hayvan ya da bitkilerin sert kisimlari bu uzun surec boyunca dayaniklilik gosterebilir.

Bu egitici ve eglenceli sergi Haziran ayinin sonuna dek Sisli Belediyesi Bilim Merkezi’nde ziyaretcilerle bulusacak.

Sisli Belediyesi Bilim Merkezi: Ogretmen Hakki Yeten Caddesi Polat Towers yani Fulya / Istanbul

Telefon : 0212 266 00 46

Yaz Okulu

7-14 yas arasi cocuklari hem egitici hem de eglenceli bir yaz tatili bekliyor.

"Bilim Merkezi Yaz Okulu" bu sene 19 Haziran G 8 Eylul tarihleri arasinda 3 farkli donemde 1’er aylik periyotlarla yapilacak. Isteyen ogrencilerin 2 haftalik donemler halinde de kayit yaptirabilecegi "Bilim Merkezi Yaz Okulu" hafta ici her gun 10:00-17:00 arasi yapilacak. Bilim Merkezi Yaz Okulu ogrencileri 7-14 yas arasi cocuklardan olusacak.

"Bilim Merkezi Yaz Okulu’na" 1 aylik kayit yaptiran ogrenciler donem sonunda tiyatro oyunu sergileyecek, Satranc turnuvasina katilacak, ayrica kendi cektikleri fotograflardan olusan Bilim Merkezi Fotograf albumu kazanacaklar. Bilim Merkezi Yaz Okulu dersleri; Bilim, Genetik, Satranc, Ilkyardim, Uzay, Biyoloji, Drama, Cevre, Resim ve Heykel, Arkeoloji, Film ve Fotograf Atolyesi, Saglikli Beslenme, Botanik atolyelerinden olusacak.

Yaz Okulu ogrencileri atolyelerin yani sira gezilerle hem ogrendiklerini pekistirecekler, hem de eglenceli zaman gecirecekler. Bilim Merkezi Yaz Okulu gezileri; Bogazici Universitesi Genetik Laboratuari, Kandilli Rasathanesi, Sabanci Muzesi, Miniaturk, Televizyon Fabrikasi, Tiyatro gezisi, Belgrad Ormani, Ataturk Arboretumu, 3D Sinema, Koc Muzesi, Yunus gosterisi, Deprem ve Yangin Egitim Odalari ve Cikolata Fabrikasi olacak. Yaz Okulu aktiviteleri ise film gosterileri, Dis Dostu ile dis sagligi, Gelisim Akademisiyle Yoga ve Stand Up Aktivitesi, Yol Emniyeti Cocuk Tiyatrosu, Tema ile Cevre Atolyesi, Akut’la Ilkyardim Atolyesi, tiyatro gosterisi ve satranc turnuvasindan olusacak. Bilgi: Tel. 0 212 266 00 46 dahili:119

0 yorum: