20 Nisan 2007 Cuma

Ozgur Yazilim ve Acik Kayak Gunleri

>

Ozgur Yazilim ve Acik Kayak Gunleri

Istanbul Bilgi Universitesi Bilgisayar Bilimleri Bolumu, geleneksellestirdigi “Ozgur Yazilim ve Acik Kaynak Gunleri” etkinliginin, bu yil dorduncusune ev sahipligi yapiyor. 2003 yilindan bu yana duzenlenen etkinlige, her sene bilisim alaninda uluslararasi arenada taninmis kisiler konusmaci olarak katiliyor.

Istanbul Bilgi Universitesi Bilgisayar Bilimleri Bolumu tarafindan organize edilen “Ozgur Yazilim ve Acik Kaynak Gunleri 2006” yazilim endustrilerini gelistirmek, yazilim maliyetlerini dusurmek, bilgisayar okuryazarligini artirmak amaciyla acik kaynak ve GNU/Linux konularinda ulusal ve uluslarararasi duzeyde uzman isimlere ev sahipligi yapiyor.


Turkiye'nin ozgur yazilim ve acik kaynak konularinda daha fazla biliclenmesinin ve uretime gecmesinin amaclandigi konferanslarda, gectigimiz yil dunyada ve Turkiye'de ozgur yazilim ve bilisim teknolojileri alanlarinda yasanan onemli gelismeler tartisilacak. Bu yilin konuklari arasinda Debian GNU/Linux projesinin kurucusu Ian Murdock, Debian GNU/Linux proje lideri Branden Robinson, GNU/Linex projesinden Manon van Leeuven, Creative Commons Bulgaristan Proje Lideri Dragoslava Pefeva bulunuyor.

24-25 Subat tarihlerinde BILGI Dolapdere Kampusu’nde duzenlenecek etkinlik, IBM Turk ve Hurriyet e.yasam ana sponsorlugunda, Parkyeri, Akinon Design Studio, ve Novell Turkiye’nin destegiyle gerceklestiriliyor. Etkinlik ayrica, icerik sponsoru olan tOSSad (TUBITAK Ulusal Elektronik ve Kriptoloji Arastirma Enstitusu’nun (UEKAE) Avrupa Birligi 6. Cerceve Programi kapsaminda, Bilgi Toplumu Teknolojileri alaninda yuruttugu Acik Yazilimlari Benimseme ve Yayma) Projesi tarafindan da destekleniyor. Ilgilenen herkesin katilimina acik ve ucretsiz olan “Ozgur Yazilim ve Acik Kaynak Gunleri 2006” icin http://open.bilgi.edu.tr adresinden kayit yaptirmak gerekiyor.

0 yorum: