20 Nisan 2007 Cuma

(GUNCEL)Kuresel isinma insani da yok edebilir

>
Kanadali genetikci Suzuki, ulkesini sera etkisi yaratan gazlarin salinimi konusunda uyardi

Kanadali taninmis bilim adamlari Hubert Reeves ve David Suzuki, kuresel isinmanin insanlarin dahi yeryuzunden yok olmasina yol acabilecegi uyarisinda bulundu.

Kuresel isinmaya dikkat cekmek amaciyla Kanada'nin Montreal kentinde duzenlenen konferansta iki unlu bilim adami, dunyanin kaynaklarinin asiri israfinin, insanlarin yok olmasina yol acabilecek bir isinmaya neden olabilecegine isaret etti.

Aralarinda dinozorlarin da bulundugu cok sayida turun gecmiste yok oldugunu animsatan astrofizikci Hubert Reeves, "yeni bir turun yok olmasina neden olabiliriz" dedi.

Reeves, bu sorunu cozecek olanin da insan oldugunu, cunku kuresel isinmanin en az yuzde 90'inin nedeninin insan faaliyeti oldugunu ve bunu hesaba katmak gerektigini soyledi.

Kanada'ya agir suclama

Genetikci David Suzuki de 1992'deki Rio ve 1997'deki Kyoto anlasmalarini imzalamasina karsin Kanada hukumetini sera etkisine yol acan gazlarin salimini azaltmakta uzerine duseni yerine getirmemekle sucladi.

Suzuki, "Kanada, sera etkisi yaratan gazlarin salimini artirmaya devam ediyor, bu konudaki yukumluluklerini yerine getirmek icin gaz salimini yuzde 30 azaltmali" diye konustu.

Montreal'de dun yapilan konferans, bu kentte 28 kasim-9 aralik arasinda yapilacak ve 3 binden fazla sivil toplum orgutunun katilacagi BM Iklim Degisiklikleri Konferansi'na hazirlik niteligi tasiyor.



29 EKIM CUMHURIYET BAYRAMINIZ KUTLU OLSUN
TURK UN TURK TEN BASKA DOSTU YOKTUR !!!
ALLAH A EMANETSINIZ !!!
MasterOFhacK

0 yorum: