21 Nisan 2007 Cumartesi

Ayagi Yanan Deveye Ortopedik Ayakkabi

>

Ayagi Yanan Deveye Ortopedik Ayakkabi


Goliath adli deve ates yerine basip ayagini yaraladiktan sonra sadece topallayarak yuruyebiliyordu. Siparis uzerine ayakkabi ureten bir kunduraci deveye ozel ortopedik ayakkabi uretti.

800 kilo agirligindaki deve Goliath, Isvicre’den Portekiz’e giderken ayagini bir ates yerinde yakmisti ve o zamandan bu yana topalliyordu. Goliath’la birlikte neredeyse tum Avrupa’ya dolasan sahibi, asiri buyuk ayaklara ve dunyanin en uzun boylu insanlarina ayakkabi ureten firmaya basvurarak yardim aldi.



Tabii Wessel firmasinin bugune kadar hic deve musterisi olmamisti. Firma yoneticisi Georg Wessels, "Ilk basta dalga gecildigini sandim, ama durumun ciddi oldugunu ogrendikten sonra Goliath’in ayak olcusunu alarak, hayvana uygun bir ayakkabi urettim" diye acikliyor. Tabii ayakkabinin olculeri alisilmisin disindaydi.

Devenin ayak uzunlugu 39cm, genisligi ise 31cm. Prova sirasinda sahibi ve Wessel’in iscileri yardimci olmus. "Goliath, uzeri kahverengi deri, tabani ise lastikten uretilen ayakkabiya yavas yavas alisiyor ve gunde bir saat kadar giyiyor" diyen deve sahibinin niyeti, hayvanin iyilesmesinden sonra Romanya veya Mogolistan’a gitmek.

0 yorum: