21 Nisan 2007 Cumartesi

25 milyon yillik fosili MTA'ya bagisladi

>Mersin'in Silifke ilcesinde, ev temeli kazisi sirasinda ortaya cikartilan, 25 milyon yil once yasayan omurgali bir canliya ait fosil parcasinin bulundugu kaya parcasi, sergilenmek uzere MTA Tabiat Tarihi Muzesi yetkililerine teslim edildi.

Silifke'nin Kizilgecit Tuzlagi mevkiinde, yaklasik 1.5 yil once Mustafa Gullu'nun ev temeli kazisi sirasinda, Yuksel Belenli tarafindan bulunan yaklasik bir metre buyuklugunde ve 100 kilo agirligindaki kaya parcasi, cikartilirken ikiyi ayrildi.

Tasucu Egitim ve Dogal Hayati Koruma Vakfi Baskani Arslan Evce, daha sonra olayi duyunca Yuksel Belenli'den kaya parcalarindan birini vakif bunyesinde faaliyet gosteren Tasucu Amfora Muzesi'ne bagislamasini sagladi.

Bir sure once de bolgede incelemeye gelen MTA uzmanlari, muze ziyareti sirasinda 'fosil kayac'in onemine dikkati cekti.

Taleplerini geri cevirmedi

Ardindan, Ankara'dan gelen MTA uzmani Dr. Huriye Demircan, Yuksek Muhendis Gonca Gurler ve Jeoloji Muhendisi Arzu Aksoy, yaptiklari on incelemede, muzedeki kayactaki fosilin 'Miyasen' doneminde, 25 milyon yil oncesinde yasadigi sanilan omurgali bir canliya ait oldugunu tespit ettiler.

Bilimsel inceleme yapmak, ayrica Tabiat Tarihi Muzesi'nde sergilenmek uzere fosil kayaci Arslan Eyce'den talep ettiler. Yapilan gorusmeler sonucu muzedeki ve diger parca MTA yetkililerine teslim edildi.

Arslan Evce, tesaduf eseri bulunan fosilin Silifke ve bolgenin 25 milyon yil oncesine isik tutacagina inandigini belirterek, "Bu Silifke'nin doga bilimine onemli bir katkisidir" dedi.

GALATASARAY

,,,Kulah...legolog67...galatasaray,,,

,,,sagopa kajmer...derin darbe,,,



.....::::::Bir tesekkuru cok gormezsiniz sanirim::::::.....


.....:::::terazi size kalmis maksat bilgi vermek::::::....

0 yorum: